top of page

Transplantatiecoördinator – toegangspassen VDI-omgeving & OK-complex

DOEL

Dit document beschrijft de te volgen stappen voor wat betreft de toegang voor de dienstdoende transplantatiecoördinator voor de VDI-omgeving (HIX en MetaVision) tijdens een donatieprocedure. Tevens beschrijft dit document de toegang voor de dienstdoende transplantatiecoördinator tot het OK-complex.

TOEPASSING

Intensive care afdelingen en OK-complex binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis.

TOEGANGSPAS VDI-OMGEVING

De dienstdoende transplantatiecoördinator heeft de beschikking over een toegangspasje voor de VDI-omgeving van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Door middel van dit toegangspasje is het mogelijk om in HIX en MetaVision het medisch dossier van de potentiele orgaandonor te kunnen raadplegen. Het pasje ligt in de opiatenkast van G2-IC.


Werkwijze:

- De TC van dienst moet zich legitimeren bij de stip van dienst.

- Op een formulier in de map met de gele band “Modelprotocol postmortale orgaan- en weefseldonatie” (donatiemap) wordt de datum en de tijdsperiode ingevuld (met handtekening van de TC). Dit is een verklaring dat HIX geraadpleegd is in het kader van orgaandonatie.

- Het formulier met inlogcode en wachtwoord voor de TC zit in de donatiemap op G2-IC.

- Er is één pas beschikbaar.

- Het wachtwoord wordt maandelijks ververst in UMRA door het afdelingshoofd van de intensive care.


TOEGANGSPAS OK-COMPLEX

Door middel van deze pas heeft de dienstdoende transplantatiecoördinator toegang tot het OK-complex. Deze pas is te halen door de dienstdoende transplantatiecoördinator bij de receptie in de centrale hal. De transplantatiecoördinator moet zich bij de receptie legitimeren alvorens de pas in ontvangst te kunnen nemen. De receptionist kan ter verificatie contact opnemen met de desbetreffende intensive care afdeling, G2-IC of F2-IC. Na het afsluiten van de donatieprocedure wordt de pas weer bij de receptie ingeleverd.


Comments


bottom of page